totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Una Caravana de Tecnología Solidària


Iwith.org mitjançant REURSA, un dels seus beneficiaris, ha conseguit ordinadors que portarán la presencia de les TIC al nord d’Africa mitjançant una caravana solidària que visitará Marroc, Mauritania, Senegal i Gàmbia.

Ja fà alguns anys que una caravana organitzada per Barcelona Acció Solidària recorre Marroc, Mauritania, Senegal, Gambia i Guinea-Bissau repartint il.lusió. Va carregada de material aportat per ONG’s catalanes per paliar carències que es detecten en salut, escolars i formatives i d’infraestructura, que van ser detectades en un primer moment per l’ Asociació Socio-Cultural Ibn Batuta (ASCIB).

Aquest any, dintre del material que es reparteix anaven varies decenes d’ordinadors que iwith.org ha obtingut gràcies a l’aportació de REURSA; un dels usuaris de la plataforma d’internet Ab.core. Els ordinadors, formarán part d’un projecte educatiu en noves tecnologíes, les que en opinió d’iwith.org generen desenvolupament si son ben aprofitades.

El gran assoliment d’aquesta caravana es que els projectes que formen part d’ella es desenvoluparán després de treballar, observar i detectar sobre el terreny les necessitats mes bàsiques en els països de destinació. Son els locals els que, a part de gestionar el material, tenen de realitzar amb carácter previ les propostes d’ajut basant-se sempre en les carències mes bàsiques.
Reursa

Reursa, però la teva organització tambè pot col.laborar

Reursa es una empresa que es dedica a remodelacions urbanístiques amb finalitat social; juntament al reallotjament i remodelació urbanística, l’empresa preveu l’acompanyament social i l’intervenció socio-educativa per millorar psico-socialment a les families i persones afectades per aquests plans mitjantçant formació i acompanyament social per l’ús autónom de les vivendes adjudicades.

Però amb aquests ordinadors no hi ha prou. Manca material informàtic en fuincionament, material higienic i sanitari, material escolar i llibres en francès o àrab que la teva organització pot aportar contactant amb els organitzadors de la Caravana.

La Caravana (Barcelona Acció Solidaria) va néixer per pal.liar desigualtats in situ, però, al mateix temps, a Barcelona s’ofereixen serveis d’assessorament jurídic, borsa de treball i orientació per l’inserció laboral dels inmigrants; informació de serveis socials i pensions, i acollida a menors inmigrants no acompanyats com pot ser activitats culturals i lúdiques com un taller sobre l’Islám, un espai per la dona i activitat esportives entre altres iniciatives.

Traducció feta per Mª Àngels
el 00/00/0000
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss