totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Per què les TIC poden ser una eina de desenvolupament?


Per què Iwith.org treballa amb les noves tecnologies (TIC)? o Com poden les tecnologies ser un instrument per al desenvolupament i el progrés? Hem estat entrevistats a VITA Europa, i hem tractat d'explicar aquestes qüestions. A més, al final d'aquest article et donem un vídeo d’exemple, no és de Iwith.org, sinó d’un testimoni que podria encaixar perfectament en els nostres objectius!.
Aquí tens la traducció al Català:
Periodista de professió, però amb un objectiu molt clar en la ment: ajudar a fer del món un lloc millor.  Erika Olavarría Wittwer, de 33 anys, és xilena i ha viscut a Espanya durant 7 anys. Primer va estudiar un màster en relacions internacionals i desenvolupament, i ara treballa com a cap de comunicacions a Iwith.org, una fundació que s'especialitza en la prestació de solucions basades en la web que s'ajustin més a les missions socials d’organitzacions sense ànim de lucre.

Com?

En primer lloc amb el “know how” (saber com). I també ajudant a les organitzacions no governamentals a fer front als compromisos financers que la potenciació d'Internet inevitablement requereix. Finalment, Iwith.org és, almenys a Catalunya, líder d'opinió del tercer sector i és molt actiu en aquest sector, en estreta col•laboració amb Universitats i fort en la creació de xarxes. Això significa que Iwith.org no és només una web especialitzada, sinó també un veritable participant sense ànim de lucre.

Quina és la filosofia que hi ha darrere de Iwith.org?

El patronat de la fundació (fundadors) són un grup d'especialistes en TI que han cregut des del principi en el poder d’Internet com una eina pel desenvolupament. Durant l'auge inicial de les tecnologies basades en la web existia un temor generalitzat que la bretxa digital faria que els pobres fóssin més pobres i els rics més rics, per això Iwith.org va ser fundada amb l'objectiu de portar Internet als ciutadans. No som una ONG tradicional de desenvolupament - no patrocinem projectes que incideixen directament en el procés de desenvolupament als països pobres, sinó que a través del nostre treball les organitzacions no governamentals poden dur a terme la seva tasca de manera més eficaç. Una plataforma de Internet construida especialment per adaptar-se a les seves necessitats i que permet mostrar el seu treball al món, com a font de recursos, per difundir la informació, obtenir el suport, fer un nom per si mateixos i comunicar la seva
missió en el món de manera més eficaç. Bàsicament, utilitzem la tecnologia per canviar el món!

Quines eines de web proporcioneu per les organitzacions no governamentals?

Per començar, pàgines web. Després estan els fòrums i el campus. El campus és per a l'educació en línia i és realment una part important del que fem. Cal recordar que en moltes parts del món la gent no sap com utilitzar Internet, per la qual cosa el primer pas és l’ensenyament bàsic i la demostració del potencial de la web. D'aquesta manera, les persones que han fet el curs poden transmetre els seus coneixements a les seves comunitats.

Vostè treballa amb organitzacions sense ànim de lucre de tot el món. Pot donar alguns exemples per il • lustrar com Iwith.org ha ajudar a les ONGs a aconseguir els seus objectius socials?

Un dels meus projectes preferits és Coneixmon www.coneixmon.org fundada per un jove periodista català, Damià Caro, qui, després de viatjar a Brasil va decidir crear una associació per promoure el turisme responsable. Iwith.org li va oferir un lloc a Internet que s'adapta perfectament a les seves necessitats, inclosa l'aplicació d'una emissora de ràdio. El seu lloc web ha estat un gran èxit i és molt actiu tant com una plataforma d'informació com un lloc per trobar noves oportunitats. M'agrada aquest exemple perquè abans, Damià era només una persona i ara està a càrrec d'una organització que funciona veritablement!… I tot gràcies a una pàgina web ...

Un altre exemple és la Accdv (www.accdv.org / es), una associació catalana que ajuda als cecs i els deficients visuals. Encara que pot semblar estrany, internet és una eina molt important per a les persones amb dificultats de vista, ja que sovint tenen un munt de problemes per accedir a la informació. Iwith.org ha actualitzat la seva pàgina web amb característiques com llibres de contes en àudio i el fòrum a través del qual centenars de persones cegues a tota Catalunya es poden connectar els uns amb els altres. Aquesta col•laboració treballa en ambdós sentits, ja que també era una gran oportunitat per a nosaltres per millorar la gamma de serveis per a les persones amb discapacitat.

Finalment, hi ha Assas, una organització amb la qual estem treballant a Burundi. Estem treballant amb ells en particular en el departament de formació.

Quins són els principals obstacles per treballar amb les organitzacions no governamentals?

Uns coneixements tècnics limitats i la bretxa digital. El principal problema és que la gent té por de la tecnologia, s’hi tanquen en banda. Tan aviat com les persones tenen el desig d'aprendre, aleshores és més fàcil ensenyar, sobretot amb totes les eines que tenim avui en dia - e-mail, Skype i les videoconferències, per nomenar-ne uns quants.

Està la bretxa digital aquí per quedar-s’hi?

No, no ho crec. Són Internet i les noves TIC les que sí han arribat per quedar-se. Amb lel suport d'entitats com Iwith.org, amb l'esclat de la Web 2.0 -l'Internet més interactiu-, i potser alguna vegada el Web 3.0, algun dia tothom tindrà més o menys accés a Internet.

Per saber més
www.iwith.orgMés, sobre...: ict , vita europe , iwith.org , desenvolupament , web , ong , internet
Traducció feta per Nuria Parera
el 00/00/0000
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss