totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Quepo et convida a l'estrena de "endeutats, sobre la teranyina"


L'ONG Quepo, beneficiària d'Iwith.org, et convida a veure aquest documental a on quatre famílies de diferent renda i procedència descobreixen de quina manera el sobreendeutament afecta les seves vides. Com a contrapunt a aquests drames personals, especialistes de diferents àmbits (economistes, advocats, psicòlegs, sociòlegs, jutges i altres experts) analitzen els factors econòmics, socials i culturals que ens han portat a aquesta situació, posant de manifest les vies legals, polítiques i socials que tenim o ens calen per afrontar aquest problema.

A partir de la situació particular de les quatre famílies que el protagonitzen, Endeutats analitza el fenòmen del sobreendeutament. Amb la col·laboració d'una dotzena d' experts que proporcionen les claus per a comprendre una situació actual que Óscar Ramírez, un dels guionistes i pares de la idea, qualifica de “drama social”. "Al documental es parla de que hem passat de ser a tenir i de tenir a deure”, sosté Ferran Vidal, director de la pel·lícula. “En aquests últims anys d' eufòria econòmica molta gent ha pres aquest decisió perquè el clima social l'afavoria, per dir-ho d' alguna manera. I ara ens trobem amb l'altra cara de la moneda, amb les ordres d'execució, els embargaments, el fantasma de la precarietat”, afegeix.

La cita és a Barcelona, aquest 16 de desembre, a les 19:30h, a l'Auditori del CCCB, al Carrer Montalegre, 5 . El programa és el següent:

19:30 Presentació: amb membres de la Fundació Quepo, AICEC-ADICAE i Debitas.

20:00 Projecció del documental

21:00 Debat: Les víctimes reals. Quines sortides tenen?

Participants: Gonzalo Bernardos (professor d'Economia de la UB), Manuel Pardos (president d'AICEC-ADICAE), José Maria Fernández Seijó (magistrat del Jutjat mercantil), Jordi Anguera (director de l'Agència Catalana del Consum, GENCAT), Anna Jolonch (autora del llibre Exclusió social) i la participació del públic.

22:00 Copa de vi

El documental "ENDEUTATS, sobre la teranyina" es projectarà també al CCCB de Barcelona els dies 23, 27 i 30 de desembre a les 19 h

Més, sobre...: ong , internet , iwith.org , vídeos , documental , quepo
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss