totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Iwith.org visita la Fundació Rigoberta Menchú a Guatemala


Consolidar llaços, veure els projectes sobre el terreny i la democratització digital de Guatemala però sobretot, celebrar l'aniversari de la Rigoberta Menchú, són els motius del viatge de la nostra organització a aquest país.

Des de l'any 2005 iwith.org participa braç a braç amb la Fundació Rigoberta Menchú en diferents projectes. El de major abast és la Democratització Digital de Guatemala en la qual participen diverses organitzacions d'Amèrica i Europa i que s'ha estructurat en tres eixos:

* La planificació del sistema educatiu per a la inclusió de les Tecnologies de la Información i la Comunicació (TIC)) i les llengües minoritàries maies, aprofitant l'experiència que s'ha viscut en les últimes dècades a Catalunya, i tot això amb els ulls posats en el desenvolupament de la Universitat Maia.

* La formació i capacitació d'usuaris i dinamitzadors utilitzant les TIC.

* L'adaptació i traducció d’OpenOffice i altres programes Open source a les llengües maies.

A més a més, la Fundació Rigoberta Menchú Tum va decidir emprendre al costat d’iwith.org la renovació de la seva pàgina web web participant en el programa Ab•core, un projecte que acaba de finalitzar. En Josep Gaspà, un dels fundadors d’ iwith.org i en Ramon Bartomeus, cap de recursos, van veure l'esforç realitzat per la Fundació en terreny i es van posar al tant del desenvolupament dels centres de Ciutat de Guatemala i San Lucas Tolimán on s'està realitzant una consultoria per a la formació de professors en noves tecnologies. Ambdós van veure com han deixat petjada aquests quatre anys de mútua col•laboració, llaços que han quedat encara més enfortits després de la visita. En aquest vídeo en Paul Menchú, director adjunt de la Fundació, es refereix als projectes TIC de la FRMT al costat d'iwith.org.


 
 
Aniversari de la Rigoberta Menchú

En Ramon i en Josep van ser convidats al domicili particular de la senyora Rigoberta Menchú per a celebrar el seu 50è aniversari. "El tresor més gran que tinc a la vida és la capacitat de somiar: en els moments més difícils, en les situacions més dures, i complexes, he estat capaç de somiar-hi amb un futur més bell", era la frase que va imprimir en la seva salutació als presents.

La nobel de la Pau va decidir celebrar aquesta data al costat dels seus amics, família, representants de premis nobels i organitzacions col•laboradores d'Estats Units i Itàlia, així com aquelles persones que l'han acompanyada en el seu treball a favor de la pau. Per a complimentar els seus convidats va oferir un menjar típic guatemaltec que incloïa Pulik, Ch'ilim, Kaqik, i una beguda típica.

La festa es va traslladar després a una escola a on més de 200 representants de les diferents zones de Guatemala i pobles maies es van sumar a la celebració de l'aniversari. La vetllada va ser amenitzada pels "Internacionales Conejo", un grup musical guatemaltec.
iwith.org dóna les gràcies a la Premi Nobel Rigobeta Menchú i desitja que els llaços s'estrenyin cada vegada més, doncs el treball d'aquesta organització és un exemple de com el món millora a través de les Noves Tecnologies.
 
 

Més, sobre...: ong , internet , guatemala , rigoberta menchú
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss