totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

BONES NOTICIES: Yasuní obté una resposta positiva del Govern d’Equador


El setembre de l’any passat,  Iwith.org va rebre el Movimiento Idún, un dels nostres beneficiaris, i a l’alcaldessa de la regió amazònica d’Orellana, a l’Equador, Anita Rivas per recolzar una campanya a favor de mantenir el petroli del Yasuni sota terra i protegir, d’aquesta manera, una de les zones més riques de la terra. Avui, la premsa equatoriana informa sobre els positius resultats obtinguts gràcies a la campanya: El President Rafael Correa accepta la proposta. 
 

El President de la República d'Equador ratificà que es tractava d’un dels projectes més importants per l’actual Govern. Ahir, R afael Correa va aprovar la proposta definitiva de la Iniciativa Yasuní-ITT. Es tracta d’un mecanisme que pretén evitar l’emissió de 410 milions de tones de diòxid de carboni (CO2). Per això, no explotarà els 850 milions de barrils de cru, reserva calculada al bloc ITT, ubicat a l’extrem est del Yasuní. 

Segons Roque Sevilla, president del consell que impulsa la iniciativa, el Primer Mandatari va mantenir una tònica positiva durant les dues hores de reunió a porta tancada: “Va fer preguntes puntuals i aprovà la proposta a l’espera dels resultats de la gestió”, va manifestar.

L’estratègia equatoriana consisteix en oferir els “Certificats de Garantia Yasuní”, una espècie de garantia de que el cru romandrà sota terra de forma indefinida. Per garantir la no emissió de CO2 no entraran al sistema del Protocol de Kioto (venta de bons de carboni a 17 dòlars per cada tona mètrica de CO2).

Tot i això, tindran una comercialització semblant i, al cost actual, es calcula que el país rebria 697 milions de dòlars anuals. Aquests recursos es gestionarien a través d’un fideïcomís i es prioritzarà la inversió en projectes hidroelèctrics. El president Correa farà públic el suport a través de la seva cadena de radio el pròxim dissabte i una comissió viatjarà el 17 juny a Anglaterra i Alemanya per presentar la proposta.


Informació relatcionada:

29/09/2008 - Yasuní, Oro Verde, arriva a Barcelona

16/10/2008 - Yasuní Oro Verde a COM Radio

Més, sobre...: ong , internet , idun , iwith.org , yasuní , biodviersitat
Traducció feta per Elena Berg
el 03/06/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss