totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Experiències de viatge d’una voluntària d’Iwith.org


Hi ha vegades que parlem només per parlar. D’altres vegades ho fem per intercanviar opinions o pel simple fet que ens interessa conèixer la visió del món que tenen altres persones. Així, pot passar que no ens agradi el que els altres pensin. I algunes vegades fins i tot intentem canviar les idees d’altra gent.

A mi, personalment m’agradaria canviar la idea de molta gent que pensa que viatjar és car o fins i tot un luxe. Ben al contrari, crec que viatjar és un fet tan quotidià com menjar, beure o dormir. Aquest article justament serà un petit d’ensenyar-te que viatjar és fàcil i amés és un plaer. En cas que ja ho sàpigues, doncs me n’alegro.Sóc una voluntària hongaresa que treballa a la Fundació Iwith.orga Barcelona, Espanya. Gràcies al programa Joventut en Acció de la Unió Europea he tingut l’oportunitat de viatjar a Turquia i passar alguns dies meravellosos amb gent estrangera, visitar alguns llocs històrics, intercanviar opinions, debatre amb joves d’altres cultures, veure, aprendre coses noves, en fi, pasar una bona estona vivint experiències noves.


Es tractava d’un intercanvi juvenil, la qual cosa significa que alguns grups de joves de diferents països es reuneixen en algun dels països, discuteixen i treballen a l’entorn d’un tema d’interès comú. El tema pot ser el racisme, la xenofòbia, el patrimoni local, el medi ambient, les toxicomanies, l’esport, etc. I tot això finançat per la Unió Europea (UE). Amb l’objectiu que els joves puguin descobrir i prendre consciència de les diferents realitats socials i culturals, aprendre els uns dels altres i així reforçar el seu sentiment de ser ciutadans europeus.

I puc afirmar que això funciona. Ja m’he pogut formar una primera impressió sobre la cultura de Turquia, que és molt diferent a l’espanyola i fins i tot a l’hongaresa. Actualment, amb la feina que faig a Barcelona, tinc l’oportunitat quotidiana de compara la cultura, els hàbits, les formes de pensar, de viure a Catalunya, Espanya i Hongria. Gràcies a Iwith.org i gràcies al programa SVE.


Què és l’SVE?

Aquest programa de mobilitat internacional permet a joves d’entre 18 i 30 anys realitzar un projecte de voluntariat de 3 a 12 mesos de durada a una ONG de qualsevol país de la Unió Europea, als països membres de l’espai econòmic europeu (Noruega, Suïssa i Liechtenstein) o a Turquia, actual candidat a l’adhesió. Les àrees de desenvolupament dels projectes a les ONGs són molt variades, des del camp social amb diversos col•lectius, a l’artístic, persones en risc d’exclusió, la informació juvenil o europea, el medi ambient, la cultura o els mitjans de comunicació, entre d’altres. Els voluntaris tenen totes les despeses cobertes: viatge, allotjament, manutenció, assegurança i diners de butxaca. Els projectes SVE no substitueixen llocs de feina, es tracta d’activitats amb caràcter voluntari no remunerades.

Jo sóc una de les voluntàries de la Fundació Iwith.org, que és una organització internacional amb seu a Barcelona i Suïssa, de promoció del desenvolupament a través de les tecnologies de la informació i comunicació. Iwith.org acostuma a acollir diversos voluntaris, actualment hi ha 4 voluntàries internacionals (dels EUA, França i Hongria). Durant un any puc aprofitar l’oportunitat de treballar aquí com a coordinadora de voluntaris i responsable de beques i moltes cosetes més. I com a part de la meva feina, he pogut viatjar una setmana a Turquia, per descobrir, opinar i establir relacions amb organitzacions internacionals i joves internacionals. Però del que parlo són només algunes oportunitats de viatjar. I de descobrir noves cultures. Existeixen moltes, motes més. Així que viatjar no és un luxe.

Viatjar és veure, és prendre, és explorar. Viatjar és fàcil. Viatjar és un desenvolupament. És un plaer. És una oportunitat. I sempre s’hi poden trobar oportunitats. Només cal buscar-les.


14/07/2009
Bea Laszlo
Traducció feta per Bea Laszlo
el 20/07/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss