totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Celebrem la nostra diversitat i mobilitzem-nos per la multiculturalitat gràcies a Creativity.cat


Al juny vam publicar un article al qual et presentàvem el campament juvenil de Creativity.cat. Avui l'aventura ja s'ha acabat, (pel moment). Margot, voluntària de Iwith.org, va participar al taller multimèdia. Coneix la seva experiència.

La vida està feta de noves experiències". Creativity.cat és una experiència que no s'explia, simplement es viu. Es tractava del meu primer intercanvi intercultural. I no haguès imaginat que podia envoltar-nos tanta energia. Gràcies a l'anglès, la comunicació va ser fàcil, però els intercanvis van ser en moltes ocasions multilingües i les traduccions anaven a destra i a sinistra.

114 participants i organitzadors, 15 països, 7 tallers, 10 dies i una representació pública. Però és veritat que les xifres no serveixen per a traduir la trobada humana que es va produir.

He après molt durant aquest campament, tant humanament como col·lectivament. El fet d'envoltar-se de cultures diferents és un concepte que jo intento practicar des de fa alguns anys. Amb Creativity.cat  he pogut experimentar un nou tipus de trobada: la trobada solidària.

Tots teníem la mateixa precisa missió: representar la idea d"actuar per la interculturalitat". Dit d'una altra manera, acceptar barrejar-se,  descobrir i apreciar l'altre i sobretot, col·laborar junts. Insisteixo en el tema de la col·laboració, perquè nosaltres estàvem dividits en tallers i juntament amb Christos Athanasiadis (Grèce), ens encarregàvem del taller de disseny web. Jo, novençana; ell, expert, i els participants (una eslovaca, tres italians, un letó y dos alemanys) preparats i plens de propostes per a construir un lloc web sobre la interculturalitat.

Les primeres sessions van estar dedicades a debatre i intercanviar idees. La missió era crear un lloc que ens identifiquès, que ens agradès, i no simplement crear un lloc perquè s'havia de fer. De fet, la relació entre animadors i participants no era jeràrquica. Nosatres estàvem només per a orientar-los en cas de dubte, per a coordinar les seves accions, però mai per a obligar-los a anar en una direcció determinada. Veritablement, no estàvem treballant, ens estàvem divertint.

Hem partit de la idea de que la interculturalitat no pot tenir una definició precisa. És més aviat una unió de paraules que poden descriure-la. Cada paraula és una de les etapes entorn la interculturalitat. El Nostre lloc, per tant, va ser construït de la següent manera: aleatòriament les paraules es situen a la pàgina de benvinguda o HOME, i cada usuari o internauta tria el camí que vol recórrer.

Cada paraula està representada per una animació: un dibuix animat, un vídeo, una gravació d'àudio, un stop motion, un muntatge fotogràfic, text… El lloc és  realment una representació multimèdia. No diré res més, millor us la deixo descobrir a vosaltres mateixos: https://creativity.cat/web/

Ara aquest campament i les vivències han quedat arxivades, cadascú ha tornat a la seva vida "normal". Creativity.cat és fer un parèntesi a la teva vida, és deixar els teus prejudicis i obrir-te, és obrir-se al màxim per a rebre al màxim. No és només un intercanvi intercultural, és sobretot un intercanvi humà i com diu Lindsay Owen-Jones, "els xocs culturals estimulen la creativitat."
 


18/08/2009
Margot Berg
Traducció feta per Silvia Cidoncha
el 07/09/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss