totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

World Summit Award, un premi per Catalunya.


La primera setmana de setembre de 2009 s'ha celebrat a Monterrey, Mèxic, la Winners Conference del World Summit Awards . I entre els guardonats, s'hi troba la Generalitat de Catalunya. iwith.org va estar present a l'acte d'entrega del guardó.

WSA és una iniciativa del govern austríac nascuda el 2003  al marc del World Summit on the Information Society  de Nacions Unides, de la qual Iwith.org n'és membre des de 2004.

Aquest any 2009 l'equip de Peter Bruk ha estudiat més de 20.000 projectes presentats per representants de 168 països, on s'inclouen també premis per joves amb la mirada posada en focalitzar l'ús d'Internet en el compliment dels objectius de desenvolupament del mil·leni de l'ONU.

Els premis s'agrupen en categories dedicades a govern, salut, medi ambient, educació, jocs, cultura, ciència, tecnologia, negocis, inclusió, participació, etc, cobrint un ampli ventall dels reptes de la societat actual.

A l'apartat de Salut i Medi Ambient, els projectes guanyadors van ser Tree People d'Àustria, The BioMAP d'Egipte, MPedigree de Ghana, Mamaherb d'Israel i Catalonia Shared Medical Record (historial mèdic compartit) de Catalunya.El projecte català desenvolupat sota la direcció de Joan Guanyabens, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya posa a disposició dels centres hospitalaris i d'atenció primària, la Història Clínica Compartida (HCC). Gràcies a aquest projecte, el personal mèdic de tota Catalunya, a mesura que es connecten els diferents sistemes, podrà accedir a la informació sobre el pacient sota unes estrictes mesures de seguretat, de manera que en el moment de la visita, el metge disposa de la totalitat de l'historial del pacient, independentment dels centres on s'hagin fet les visites i proves.


Joan Guanyabens recibiendo el premio WSA


Al llarg del World Summit Award, hem tingut ocasió de conèixer també altres projectes realment innovadors, com MyMachine,  en què els nens belgues imaginen, amb una creativitat extraordinària, les seves màquines del futur, alhora que els estudiants més avançats convertien aquestes idees boges en màquines reals o virtuals que fan avançar el nostre coneixement.

El resultat dels premis pot seguir-se a la TV de guanyadors, on estan explicats tots els projects.

Més, sobre...: WSA , naciones unidas , Catalunya , Salud
Traducció feta per Cristina Alemany Campos
el 11/09/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss