totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Iwith.org es va presentar a la UN GAID (Global Alliance for ICT Development)


 Aquesta primera setmana de setembre varem ser a Monterrey, Mèxic, a l’UN GAID Forum 2009, on sota el títol ICT and Innovation for education, varem donar continuïtat a la presentació que l’any passat varem oferir a la reunió a Nova York de la GAID.

El senyor Sha Zukang vicesecretari general de United Nations Department of Economic and Social Affairs (UNDESA) va ser l’encarregat d’obrir el Consell Estratègic de la UN-GAID.

Alguns dels ingredients clau d’aquesta trobada es van centrar en enfortir el compromís amb la comunitat de la Global Alliance for ICT and Development (GAID), tot cercant el lideratge del moviment i la comprensió de com les diferents xarxes i activitats encaixen en un tot coherent per al desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a l’educació.

La GAID o Aliança Global per a les Tecnologies de la Informació, Comunicació i Desenvolupament, del Departament d’Assumptes Econòmics i Socials (DAES), és una iniciativa llançada pel Secretari general de les Nacions Unides, la qual es va engegar globalment després d’una àmplia consulta amb els governs, el sector privat, la societat civil, les comunitats tècniques, d’internet i el món acadèmic.

Tot i que l’any 2005 les cimeres de les Nacions Unides van destacar la importància de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) per a la consecució dels objectius del desenvolupament convinguts internacionalment, incloent-hi els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (MDGs), calia un veritable Fòrum Mundial per abordar les qüestions intersectorials cinculades a les TIC en el desenvolupament. Tot reconeixent que és impossible que un únic actor sigui capaç d’assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (MDGs), és crucial la creació d’una plataforma oberta i inclusiva, que permeti ampliar el diàleg sobre formes innovadores d’aprofitament de les TIC, per tal de promoure el desenvolupament. L’Aliança Global és una resposta directa a aquesta necessitat.


En aquest moment, després de les històriques sessions de la World Summit on the Information Society (WSIS) a Ginebra el 2003 i a Tunis el 2005, la GAID va aconseguir aplegar aquest any 2009 més de 200 líders i experts, entre els quals es troben molts representants de governs, amb responsabilitats sobre les polítiques de TIC i d’educació dels seus països, al costat de membres de l’ONU i capdavanters de les organitzacions de la societat civil que treballen en el dia a dia de la implantació de les TIC per al desenvolupament mundial.

Durant el darrer any la GAID s’ha esmerçat en millorar la comunicació entre els seus membres, continuant amb la crida feta al UN GAID Meet WER 2.0 del 2008, disposant les eines per al seguiment a Twitter, NINg, XEEbee, Youstream o Elluminate on es poden resseguir les aportacions dels participants. L’ús d’aquestes eines no ha tingut l’èxit i el seguiment que hom podria esperar d’un esdeveniment TIC d’alt nivell.

A més a més de les reunions dels òrgans de la GAID, és a dir del Consell Estratègic i el Comité de Direcció, el Global Forum on ICT and Innovation for Education de Monterrey 2009 va incloure els interessants Solutions Salons (salons de solucions) dedicats a :
-L’educació, presentat per Jyrki Pulkkinen, Ge SCl
-La crisi econòmica i financera i l’eradicació de la pobresa, presentat per Michael Landau de MAP International.
-El gènere, presentat per Glòria Bonder, de l’International Task Force on Women and ICT .

Iwith.org en el Gaid

Iwith.org va participar moderant la sessió Involving young people in Innovative Educational ICT initiative organitzada pel nostre soci ICVolunteers i varen realitzar la videoconferència entre Monterrey, Ginebra, Bamako i Rio de Janeiro amb el programa anunciat.

Amb aquesta experiència no tant sols compartirem coneixement amb els assistents a Monterrey ans també amb un grup de participants reunits a Bamako (Mali) per a l’ocasió, i amb el ponents Renata Moraes, Viola Krebs, Oumar Diamouténé i Bayni Soumaila Traoré.

A més a més de moderar la sessió varem presentar les experiències d’Iwith.org en els projectes Compartir para Educar i Creativity, compartint amb els assistents les oportunitats que el voluntariat internacional ofereix als joves d’arreu del món amb iniciatives com ara Universitat dels Somnis a EEUU, o el Servei Voluntari Europeu de l’UE, en els quals també hi participen voluntaris d’Iwith.org.

Més, sobre...: naciones unidas , gaid , education , iwith.org
Traducció feta per Bea Laszlo
el 08/09/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss