totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Agroecologia, una alternativa justa i responsable


Amb més de mil milions de persones en el món que passen fam, produir aliments per a un planeta cada vegada més poblat i escalfat serà un dels reptes més importants del segle XXI.

L'increment de la temperatura però només és un dels factors. Caldria afegir-hi la pèrdua de sòl cultivable pel creixement de les ciutats i la seva salinització i desertificació, així com l'escassetat d'aigua i d’altres problemes com les plagues.
En resum, aquesta és la conclusió de les vuitenes Jornades de comerç just i consum responsable, organitzades per Xarxa Consum Responsable i El Espacio por un Comercio Justo, on varem participar el passat cap de setmana.

Quines alternatives es plantegen?

Eduardo Sevilla Guzmán, de la Universitat de Còrdova i un dels analistes en les Jornades, aposta per l’agroecologia com una alternativa viable al model agroindustrial present:
“L’agroecologia es basa en la propietat del petit agricultor, ecologia i ús ecològic de recursos naturals. És un concepte nou amb un mètode vell. Hauríem d'aprendre dels quals viuen de la terra, com els Aymaras dels Andes que van poblar la regió molts segles abans dels Inques, han sobreviscut els Conquistadors i encara segueixen aquí.”

Per a frenar la crisi alimentària que va esclatar el 2008 es necessitaran nous mètodes, noves tecnologies i fins i tot noves collites i nous sistemes agrícoles, afegeix el professor Sevilla Guzmán. I no solament això. Molt aviat ens veurem obligats de rebutjar antics valors i estils de vida i buscar-ne, més saludables i més sostenibles.
La Fundació iWith.org coopera estretament amb les organitzacions del sector, com Coordinadora estatal de comerç just, Veterinaris sense Fronteres o Associació del Segell de Productes de Comerç Just, en els aspectes de comunicació a través d’Internet amb el programa Ab·core.

Continuem treballant.Traducció feta per Claudia Fernandez Bagan
el 22/02/2010
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss