totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Iwith.org a les Nacions Unides de Ginebra


El dijous 11 de març de 2010, l’equip d’Iwith.org va visitar les Nacions Unides de Ginebra per fer una xerrada sobre les eines de comunicació web per a ONG’s en el context d’una sessió del Consell de Drets Humans.

Es van reunir quinze persones; els participants eren líders d’ONG’s dedicades a la protecció dels Drets Humans, provinents d’Àfrica i d’Haití. Posseïen un nivell d'ús bàsic de les tecnologies d'Internet, de manera que la classe va tenir com a objectiu formar-los en les eines emprades a Internet per comunicar-se amb facilitat.
La classe va durar dues hores i mitja i es va dividir en tres parts. En primer lloc, Laurence Cuny, conseller d’Iwith.org, va convidar els participants a demostrar el funcionament de dos llocs web rics en informació útil per a les seves organitzacions. Es tractava del Servei Internacional per als Drets Humans (ISHR en anglès), coordinador de l’esdeveniment, i del lloc web de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides. Tots dos constitueixen una base de dades i una font d’informació important a cada país. El seu ús resulta complex per la riquesa dels seus continguts.

Després d’aquest taller pràctic, Margot Berg, voluntària europea d’Iwith.org, va impartir una classe de quaranta-cinc minuts exposant amb detall les eines de comunicació web útils per a les ONG’s. Com que tots els participants tenien accés a Internet, fins i tot sense tenir coneixements tècnics, va ressaltar la noció de col·laboració i d’intercanvis desmaterialitzats. Va treballar amb activitats que involucraven la representació d’una xarxa a través d’un joc d’endevinalles d’icones web**. Pretenia que la classe mostrés als participants la importància d’Internet en el desenvolupament de la seva comunicació a un preu reduït.

Com a conclusió de la intervenció, Laura López, coordinadora dels programes per a joves d’Arigatou Foundation, i beneficiària d’Iwith.org, va presentar la seva relació amb la web i com van desenvolupar la comunicació oferint a cada audiència una eina basada en Web 2.0: una pàgina de Facebook per a la joventut, un lloc web institucional per als mitjans i per als socis...

La sessió va ser un èxit i les preguntes posteriors dels participants van ser nombroses. Jordi Durán i Batidor, president i fundador d’Iwith.org, i Laia Durán i Batidor, directora de projectes, van respondre a les preguntes.

En breu es publicarà un vídeo per mostrar la sessió del Consell de Drets Humans que va tenir lloc a les Nacions Unides de Ginebra. Podeu veure totes les fotos en el nostre album.


18/03/2010
Margot Berg
Traducció feta per Yolanda Azuara Alonso
el 24/03/2010
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss