totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Família iWith.org: la fundació recolza un projecte de joves a Letònia


La Margot, que va fer el seu Servei Voluntari Europeu a iWith.org, ha rebut el recolzament de la fundació en el seu projecte a Letònia. Es tracta d’una pàgina Web i un documental sobre la seva descoberta del país i de diverses entrevistes amb joves letons i estrangers.

És un projecte de creació cultural que rep també el recolzament del Departament d’Yvelines i diferents ajuntaments a França. iWith.org es va encarregar de desenvolupar la pàgina Web i es pot descobrir a https://regardsverslalettonie.org/en.

La Margot ens explica la seva experiència amb les alegries i les dificultats quotidianes.

“Del 14 de juliol fins el 11 d’agost de 2010, me’n vaig anar sola a Letònia per a fer un documental Web sobre els joves i el seu país. Va ser una experiència instructiva, tant personal com professionalment”.

Hi ha dues parts: la pàgina Web i el documental vídeo. El desenvolupament editorial de la pàgina em va permetre treballar el que vaig aprendre quan vaig fer la meva carrera de periodisme Web. No es tracta només d’un diari del meu viatge dia rere dia, sinó de comentaris amb un punt de vista crític sobre Letònia. Em va agradar molt aquest país, té una història increïble!

Vaig fer també entrevistes amb joves. Tots estaven molt motivats i interessats en el projecte i van accedir a compartir amb mi la seva manera de viure a Letònia i les seves expectatives. Crec que la seva espontaneïtat li dóna un aspecte autèntic al reportatge.

L’objectiu d’aquest projecte va ser descobrir un país a través de la seva gent i posar en pràctica una idea. El que em va agradar dels letons va ser el seu interès pel meu projecte. El intercanvi va ser doble: ell em van fer preguntes sobre França i la meva visió de Letònia, i jo els vaig demanar el mateix. Gràcies a les riqueses de les nostres històries diferents vaig aprendre sobre un país del antic bloc soviètic a través dels ulls dels seus participants.

L’altre objectiu era completar un projecte, sola, sense abandonar-lo davant el primer obstacle. El recolzament positiu dels lectors del blog només ha confirmat la meva decisió i em va motivar a seguir endavant. Ara tinc més confiança en mi mateixa. Aquesta experiència no només em va permetre realitzar el meu viatge que havia preparat durant mesos, sinó que també em va ajudar a millorar i desenvolupar els meus coneixements lingüístics, culturals, històrics i de les TIC. Aquesta iniciativa personal és el resultat d’un treball regular i rellevant en l’àmbit de la Web i la comunicació cultural.

En el mes de setembre de 2010 vaig entrar en la tercera fase del projecte: mostrar els resultats. Vaig tornar amb moltes imatges al cap, i cinc hores de vídeos. Un viatge no té cap significat real si no cobra vida una vegada que ha arribat a casa. Són nombroses les maneres de recordar i ensenyar els nostres descobriments i la nostra aventura.
Preparo per al mes de gener de 2011 la exposició final amb la presentació del documental. Es podran consultar a la Web els vídeos i les fotografies. El viatge es va acabar, el projecte no, segueixo estant motivada per a promoure’l i millorar-lo cada dia.

Vull donar les gràcies a la Fundació iWith.org pel seu recolzament durant tot el projecte. Van ser els primers en confiar en el meu projecte i gràcies a la pàgina vaig poder promoure la meva aventura al nivell de la Web, o sigui, al nivell internacional! Pladies!”.

Pàgina Web del projecte

Fotos: a l’esquerra: sortida de França; a la dreta: monument de la llibertat, Rezekne, Letònia.

Amb el recolzament de:


25/10/2010
Margot Berg
Traducció feta per Thaïs Albert
el 26/10/2010
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss