totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Els reis t'han portat un mòbil nou? No el llencis: Movilitza't per la selva!


A través de “Movilitza't per la selva”, donem suport a la sostenibilitat, la pau i els programes educatius i de conservació a África de l'Instituto Jane Goodall

Chimpancés huérfanos rescatados en Tchimpounga, Congo
Ximpancès orfes rescatats a Tximpounga, Congo
Durant el mes de gener, Iwith.org cedeix un espai de les seves oficines a Barcelona per col·laborar en la campanya "Movilitza't per la Selva", habilitant un espai per la recollida de mòbils i oferint informació a les visites sobre aquesta iniciativa.

Iwith.org
 ha sigut des de 2009 responsable del web de “Movilitza't per la selva”, la campanya de reciclatge de mòbils creada per l'Instituto Jane Goodall per protegir els ecosistemes africans i brindar ferramentes d'educació i desenvolupament als dos Congos.

La campanya es basa en què l'explotació del coltà, un valuós mineral que fa possible la tecnologia dels mòbils, ordinadors i consoles, està al centre dels conflictes bèlics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo.

La mineria il·legal explota mà d'obra infantil o semiesclavitzada i destrueix, a més, els hàbitats de moltes espècies com ara els ximpancès i goril·les, en grau perill, conseqüència de la cacera furtiva i la deforestació.

Per una altra banda, a Espanya existeixen més de 54 milions de mòbils actius, més els mòbils en desús, dels quals no es recicle més del 5%. La campanya permet reciclar els nostres mòbils (en funcionament o no) de manera gratuïta, a través d'una etiqueta prefranquejada descarregable [PDF, 156 Kb], la qual cosa possibilita:
  • reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels components.
  • reciclar elements útils i disposar adequadament de materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
  • recaptar fons pels programes de suport al desenvolupament de ciudadans congolesos, i als programes d'educació i conservació en ambdós Congos.

Niño extrayendo coltán
Nen extraient coltà
Niño de un centro beneficiario de la campaña
Nen d'un centre beneficiari
de la campanya
Alhora que es col·labora, existeix la possibilitat de guanyar apadrinaments Chimpamig@s anuals, per sorteig o, de manera directa, segons la quantitat de mòbils enviats. Moltes escoles, associacions i empreses s'han sumat ja a la campanya, que a finals de 2010 portava més de 6.500 mòbils reciclats.

A 2010 foren enviats més de 5.000 euros a República del Congo, per finançar salaris d'educadors ambientals i cuidadors dels ximpancès al Centre de Rescat de Tximpounga; i també a República Democràtica del Congo, on el 2011 es finançarà un programa d'educació ambiental a Kivu Nord, a la vegada que es promou la conservació d'espècies en pereill, com goril·les, ximpancès i d'altres. Uns altres fons s'han destinat a projectes de reforestació, reciclatge i oportunitats educatives per nens i nenes amb capacitats diferents, així com lisiats i mutilats a la guerra que ha afectat a la RDC durante més d'una dècada.

Amb l'ajut de tots/es, seguirem enviant fons a aquests projectes durant 2011.

Al primer semestre de 2011 tenim l'objectiu d'aplegar a 10.000 mòbils recollits… t'animes a ajudar-nos? Queda molt per fer, però amb tu, podem aconseguir-ho!
Més, sobre...: mòbils , reciclatge , jane goodall , mòbil , coltá
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss