totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Entrevista a Manel Hermosilla, dissenyador de la postal més enviada d'aquest Nadal


La postal més enviada d'aquestes festes va ser "Gitanes blanques", de la Colla de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana. Es tracta d'una postal animada, un flash amb música i ple de simbolisme.
En Manel Hermosilla, el seu dissenyador, ens explica com va arribar a conèixer el Concurs de postals digitals de Nadal d'Iwith.org i què el mou a col·laborar amb una entitat sense ànim de lucre.

Manel HermosillaIwith.org : Felicitats, Manel, per ser el guanyador del premi "Postal més enviada 2010 d'Iwith.org" i moltes gràcies per haver participat en nom de la Colla de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana. Com vas conèixer aquesta colla?

Manel Hermosilla: Tinc la sort de viure en un poble, Santa Eulàlia de Ronçana, on la vida associativa i cultural és molt rica. Som poc més de 6.000 habitants però les activitats que es fan no tenen res a envejar a pobles més grans. La meva família hi viu des de fa vuit anys i des del primer dia teníem molt clar que ens havíem d'integrar a la societat local que ens acollia. En particular la meva dona es va vincular a la colla de Gitanes, on també han ballat els meus fills. Jo, en aquest cas concret, vaig quedar al marge de l'acció directa.... sóc molt dolent ballant!!


Iwith.org: Col·labores amb d'altres entitats?

Manel: He estat més de set anys a l'AMPA de l'escola de primària. Formo part de la Campanya Contra el Quart Cinturó. També estic vinculat a un col·lectiu de persones independents al voltant d'un projecte polític que té la sort de portar el govern del poble des de l'any 2003.


En Manel, amb la Colla de Gitanes de Sta. Eulàlia a Montserrat
Fotografia cedida per Antònia Cladellas, presidenta de la Colla de Gitanes de Sta. Eulàlia de Ronçana.
Iwith.org: Què t'agrada de la col·laboració amb entitats sense ànim de lucre?

Manel: Un dels grans problemes de la nostra societat és que el mercantilisme i el guany econòmic són un fi en si mateix. I no anem bé per aquest camí. Participar a la mesura del possible d'entitats sense ànim de lucre és una forma de demostrar que les coses es poden fer d'una forma diferent. De dir que els diners no sempre són el motor de les coses. I que la il·lusió és la millor benzina per fer funcionar la societat. Desgraciadament vivim en una societat que en conjunt pren aquests valors de forma pejorativa. Però com diu aquella frase: "Els petits fets són poderosos".


Iwith.org: Et veus treballant professionalment al sector?

Manel: A la meva edat ja és una mica difícil. La gent jove empeny amb força i és lògic: ara és el seu moment. Però això no vol dir perdre les inquietuds per fer coses noves. La societat s'està transformant i penso que no ens podem quedar enrera, que l'edat no pot ser una excusa per deixar d'interesar-se per la nova realitat.


Iwith.org: Com és que vas decidir participar en el concurs en nom d'una entitat sense ànim de lucre?

Manel: Jo no em dedico professionalment al món de la comunicació. Però penso que de vegades a la vida les coses es poden fer pel plaer d'aprendre, de saber coses noves. Per tant res millor per posar en pràctica les tècniques apreses que entitats sense ànim de lucre. On el resultat es mesura pel fet de fer-se de forma altruista i sense esperar més reconeixement que el de la feina ben feta.


Iwith.org: Com vas conèixer el concurs de postals digitals d'Iwith.org?

Manel: Va ser per un membre de la mateixa colla, la Lluïsa, que s'encarrega de tota la secció de noves tecnologies. Em va comentar la vostra existència i la tasca que feu. Aprofitant que les dates nadalenques eren a prop es va parlar de fer una felicitació que la colla volia enviar a tothom conegut. La idea de lligar aquesta postal electrònica amb la posibilitat de donar a conèixer un projecte com el nostre va ser interessant i vaig començar a rumiar com havia de ser la postal.


Iwith.org: Què simbolitza la postal?

Manel: El treball parteix de la imatge característica de la colla, les espardenyes i, com a concessió al tòpic, vaig afegir-hi la idea de la neu, tot i que a Santa Eulàlia no en tenim de Nadals nevats!. Aquesta imatge blanca es transforma en unes línies que simbolitzen les ciutats, els pobles i els regals que són tant típics d'aquestes dates. El colom que surt volant és un referent a les Jornades Infantils que la colla va celebrar l'any 2010 lligant aquest ball tradicional del Vallès amb la cultura de la pau. I finalment l'arbre, potser l'element més comú en aquestes dates tant pels creients com pels que no ho són.


Esperem poder tornar a comptar amb la col·laboració d'en Manel l'any vinent. Mentrestant, no deixeu de mirar el flash animat que ens va enviar com a postal:

Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss