totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Pallapupas, pallassos d'hospital: 10 anys fent riure els infants malalts


Hi ha hospitals on els doctors, les infermeres, els anestesistes o els cirurgians comparteixen protagonisme amb persones doctorades en estar distrets, màsters en imitar animals o llicenciats en donar abraçades.


Són els Pallapupas, pallassos d’hospital, que porten els efectes terapèutics del riure i del joc a l’espai hospitalari perquè les persones malaltes i els seus familiars puguin relaxar-se i superar els moments dolorosos.

Més enllà d’entretenir, els Pallapupas busquen transformar les habitacions, els quiròfans, les sales de recuperació i altres espais de l’hospital en universos on la imaginació dels infants i de les persones ingressades els ajuda a substituir l’angoixa, el dolor i la preocupació per una malaltia, en riure, il•lusió i esperança. La tensió deixa pas a un clima positiu, que també beneficia els familiars i l’equip sanitari.

Els Pallapupas són part de l’hospital, treballen en equip amb el personal mèdic i es mouen en llibertat pels espais dels centres, que són casa seva. Fins i tot, entren als quiròfans (cosa que no poden fer ni els pares dels infants) per acompanyar-los abans i després de l’anestesia, i per quedar-se amb ells mentre dura la intervenció, si no els han d’adormir. Són la cara amiga abans, durant i després de la intervenció.

Per saber més: www.pallapupas.org.

Les fotografies de l’exposició de Pallapupas són d’Albert Faus, fotògraf col•laborador de Pallapupas.

Repartim somriures!
Vols fer-te una foto amb nas de pallasso i l'afegirem a l'àlbum? Si vols li pots enviar al Claudio: claudio@iwith.org


Més, sobre...: pallapupas , voluntariat
19/04/2011
Claudio Molino
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss