totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notíciesPrograma 8 AL DIA, amb Josep Cuní. 
8tv. dia 05/04/12 a les 22,00 hores


L’empresa d’avui s’ha hagut de reinventar sí o sí, i és que, quan es pertany al sector de la construcció, s’han de buscar sortides d’on sigui. I això és el que ha fet Àrids Pérez.
Aquesta empresa de Caldes de Montbui la va fundar el pare de l’Antonio Pérez ara fa 50 anys. Van començar amb un camió i una màquina excavadora i van acabar tenint la concessió d’una pedrera. Eren temps bons per a la construcció i Àrids Pérez comptava amb un centenar de treballadors. Però la crisi va fer estralls en el sector i les vendes van caure un 70%. Tenen una planta de reciclatge de residus procedents d’enderrocs, però aquest material va deixar de tenir sortida i se’ls anava acumulant. Davant aquest panorama, van decidir posar-hi imaginació. Van idear peces prefabricades de formigó 100%. Així han aconseguit donar sortida al material acumulat i han creat un producte econòmic i respectuós amb el medi ambient. A més de ser reciclable es pot apilar sense utilitzar ciment. Vaja, que seria com un Exin Castillos. Amb aquest formigó es fan naus, murs, bancs, fonts i plataformes d’autobús.

Àrids Pérez compta amb 15 treballadors i factura 2 milions d’euros. La xifra està lluny dels èxits passats, però tenen clar que sense aquest invent haurien hagut d’abaixar la persiana.

 

 

Font:
12/04/2012
ACESER
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss