totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Això és Educació per al Desenvolupament


“Això és EpD”, “Això és Educació per al Desenvolupament”, és un recurs en línia desenvolupat des d'iWith.org a iniciativa de la Fundació Quepo. L'eina es basa en un potent material audiovisual.

A més de l'actualització continuada de la web, s'ha previst traduir-la i oferir-la també en castellà. Els destinataris són docents, monitors, voluntaris, entitats en l'àmbit de l'educació i la cooperació, esplais, públic general, recursos de sensibilització...

S'han triat 10 temes globals com a eixos de la web,  Actualment la pàgina ofereix ja material audiovisual en línia sobre cadascun d'aquests eixos.

Els eixos són:
  • Dret a la vida: noviolència, cultura de pau, desarmament
  • Reservat el dret d'admissió: immigració, asil, mobilitat, refugiats
  • Salut
  • Educació per a tothom
  • Llibertat d'expressió
  • Consumir o ser consumit: comerç just, societat de consum
  • Entorn saludable: ecologia, sostenibilitat, canvi climàtic, polítiques mediambientals
  • Sobirania alimentària
  • Governabilitat: participació ciutadana, tercer sector, democràcia participativa
  • Economia

Sobre la Fundació Quepo.

Quepo neix al desembre 2007 de la mà de quatre professionals del sector audiovisual que formem actualment el patronat de la fundació.

Ofereix “serveis de producció audiovisual, sota criteris d'economia solidària, amb especial atenció als continguts, a totes aquelles organitzacions, entitats i grups que treballen en la defensa dels drets humans, la justícia social, el medi ambient, la cooperació, la participació ciutadana i un llarg etcètera de temàtiques d'àmbit social”. Posa l'èmfasi en la seva independència com a entitat, i en un codi de conducta ètica i transparent.

Sobre l'educació per al Desenvolupament
“L'Educació per al Desenvolupament fa referència a un procés educatiu encaminat a generar consciència crítica sobre la realitat mundial, a l'hora que facilitar eines per a la participació i la transformació social en clau de justícia i solidaritat. L'Educació per al Desenvolupament pretén construir una ciutadania global crítica, políticament activa i socialment compromesa amb un desenvolupament humà just i equitatiu per a totes les comunitats del planeta” (Celorio, G., Lopez de Munain, A., coordinadors, 2007. Diccionari d'Educació per al Desenvolupament).


 

Més, sobre...: educació , desenvolupament , audiovisual , video , quepo
29/08/2013
iWith.org
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss