totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Bocatics-ca
L'organització d'activitats, tallers, conferències, cursos o seminaris són accions comunes en el dia a dia de les entitats sense ànim de lucre. Et donem alguns consells per a treure el màxim rendiment utilitzant les eines que ofereix Internet.
Un esdeveniment és una ocasió de gran importància que les ONG utilitzen per comunicar els seus projectes o difondre informació relacionada amb les seves missions. La tipologia d'esdeveniments és molt diversa: cursos i seminaris, conferències, taules rodones, cinefòrums, concentracions, caminades, exposicions de fotografia i art, etc… Sovint, Internet ofereix moltes possibilitats per a ajudar a comunicar l'esdeveniment i arribar al públic objectiu de l'organització. A continuació, et presentem alguns consells per a que treguis el màxim rendiment a la comunicació online dels teus esdeveniments:

1) Publica el teu esdeveniment a la pàgina web i fes-lo destacar!

La carta de presentació de qualsevol entitat sense ànim de lucre és la seva pròpia pàgina web. En aquest espai, comparteix amb els internautes les informacions com, per exemple, qui són, què fan, informació de contacte i últimes notícies. Comunicar l'esdeveniment a la web de la teva ONG garantirà que els stakeholders interns i externs coneguin la teva activitat. A més, no n'hi ha prou només fent això. Fes destacar l'esdeveniment a la teva homepage per cridar l'atenció i l'usuari no es torni boig per trobar-lo! I per últim, geolocalitzar-los també és una bona opció per a conèixer la ubicació.

2) Utilitzes l'eina “Esdeveniments” de Facebook?

Les xarxes socials són una eina genial de comunicació per a arribar a un gran número de gent. Facebook permet crear un esdeveniment i, a més, dóna la possibilitat de fer accions com controlar el número d'assistents, recordar la data, comunicar informació sobre l'esdeveniment només als assistents del mateix i aconseguir una major visibilitat. Altres xarxes com Twitter o Instagram poden també ajudar a comunicar el teu esdeveniment, sobretot a través del bon ús dels hashtags.
 

3) Envia butlletins massius o newsletters als teus usuaris!

Les eines de e-mail màrqueting serveixen per arribar directament a la safata d'entrada dels stakeholders propers a la teva organització. Crear un butlletí amb informació sobre l'esdeveniment, l'hora, el lloc, els ponents o com inscriure's és una manera ràpida, senzilla i efectiva d'arribar a un gran número de gent que, a més, ja han tingut un contacte amb la teva ONG.
 

4) Per què no dissenyar campanyes de publicitat a Google Adwords?

Google té un programa de beques especifiques per a organitzacions no lucratives anomenat Google For Non Profit. A través d'aquest programa, les ONG poden optar a una beca de publicitat a Google Adwords per comunicar els seus projectes i treballar el SEM a Google. Els internautes sovint busquen informació a Google, i si troben l'anunci del teu esdeveniment els pot convèncer.
 

5) Agrupa les fotografies de la teva organització a un àlbum de fotos!

Tenir una galeria de fotografies a les xarxes socials, ja sigui a través d'àlbums, o a la pròpia pàgina web, és una eina visual molt potent per a explicar com va ser el teu esdeveniment. A través de les imatges, els usuaris poden veure què va passar a l'esdeveniment i, a més, es poden transmetre una sèrie de valors que animen a l'usuari a sumar-se a la causa.

Si vols més informació sobre com gestionar la comunicació del teu esdeveniment a Internet, pots contactar amb nosaltres aquí.
I per a les organitzacions que gestionen la Plataforma de Serveis Abcore Cadí, això és tot el que pots fer amb l'eina d'esdeveniments


                
 

image/jpg


Font: Bocatics-ca
15/06/2017
Rubén Escobar
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss